Monday, 3 February 2014

Unexpected things.

Rasa macam tak ada benda nak buat pulak malam ni , so nak luangkan masa dengan mengarut dekat blog ni lah . Basically , my life is soooooo boring . Simple . But bersyukur sangat dengan apa yang aku ada sekarang . For me lah kan , life without challenge ni tak menarik oh . Okay lets say lah kan . Kau tengah jogging dekat taman sorang-sorang selama 1 jam . ceh padahal jog 10 minit pon dah semput . Selama 1 hour kau jogging tu nothing happened . Pusing-pusing lah kau dekat taman tu . Kau tak rasa boring ke ? Boring an . 
So, aku nak situation time jogging tu lebih kurang macam ni . Aku lari-lari anak sensorang tetiba tali kasut aku terbukak dan aku tak perasan . Terpijak dan tak semena-mena aku jatuh ke tanah sampai bergegar kawasan taman tu . Dan dalam waktu yang sama , ada sorang mamat ala-ala muka Fizo Omar pon terasa gegaran tu dan terus memandang tepat ke arah aku , Arghhh damn ! Malu tahap muka tu dah boleh sorok bawah bantal . Bangun dengan selamba dan bagi senyuman paling manis dekat si jejaka tu dan teruskan perjoggingan . Aku lari dan terus lari sambil menyanyi lagu You can count on me by Bruno Mars . Tapi aku tak perasan yang sebenarnya suara aku tu dah sampai volume 7 dah . Kuat sampai boleh malukan diri sendiri . Tetiba jek ada suara jejaka yang join sekali nyanyi dengan aku dan aku stop but suara tu still teruskan nyanyian . Perghhh merdu tahap suara Hafiz woi . Rupanya jejaka tadi adalah jejaka yang nampak aku jatuh macam nangka busuk tu . This is opportunity okay . Tadi jogging sorang-sorang tetiba berdua pulak . Haaaaa nampak tak dekat situ bertapa interestingnya story hidup kau kalau kau buat sesuatu tu unplan . Unexpected things is really good oh actually . But ada jugak yang boleh buat hidup kau huru-hara . Eh that is life kan . Kita tak tau apa yang akan jadi dekat kita . Macam jugak time kau nak pergi kelas . Kau tengah otw nak pergi kelas tetiba whatsapp kelas kecoh sebab lecturer terpaksa cancel kan kelas tu . And kau rasa annoying sebab kau dah cantik2 bangun awal pagi untuk pergi kelas but actually it's a good thing kan . Sebab semua student suka kalau kelas cancel . Tipulah kalau kau cakap tak suka .    

So many unexpected things have been happening to me lately  . Tetiba masalah datang bergolek-golek . Tetiba rasa bahagia tu existence everyday . Tetiba rasa nak face to face dengan stranger yang aku baru kenal dekat wechat . Everything happens for a reason kan . Ada hikmah kalau something happened in your life . Just kau kena ready to face any challenges . Sometimes the most unexpected things turn out to be something you cant live without tau . Serious talk !



No comments:

Post a Comment